De Aleidahof

In letters, die meebuigen met de ronde gevel staat er sierlijk: De Aleidahof. Een gebouw aan de rand van Bennekom en op loopafstand van het centrum. Dit is het jongste gebouw van Seniorenhuisvesting ‘Zuid-Veluwe’ en is in 2000 gereed gekomen.

Het gebouw bestaat uit een kelder en vier woonlagen met 8 appartementen met twee kamers, 40 appartementen met drie kamers en 2 appartementen met vier kamers.

Extra voorzieningen

Uiteraard zijn er de standaardvoorzieningen als keuken en badkamer. Daarnaast heeft ieder appartement een intercom met videofoon. Daarmee kunt u bezoekers al zien en spreken voordat u ze toelaat tot het gebouw.

Hieronder vindt u de details over de appartementen en de voorzieningen binnen het wooncomplex. U kunt deze informatie ook via deze link downloaden.

De appartementen

De appartementen zijn tussen de 50 en 65 m2 groot, met een woonkamer, een open keuken, een badkamer en 1, 2 of 3 slaapkamers. De indeling en de afmetingen van de verschillende appartementen vindt u op de plattegrond via deze link.

 

Ieder appartement heeft een eigen balkon of terras. De ramen bestaan uit dubbel glas.

 

Elektrisch koken in de keuken

De keuken is standaard voorzien van vier elektrische kookplaten of een keramische kookplaat, met een afzuigkap erboven. In de keuken kunt u een vaatwasser, een koelkast en magnetron aansluiten.

Badkamer met douche

De badkamer is ingericht met een douche en een wastafel. Sommige appartementen hebben een tweede toilet in de badkamer.

Berging in het appartement

In het appartement is een berging, waar ook een combiketel staat die het appartement voorziet van warm water voor de centrale verwarming en voor de keuken en badkamer. Daarnaast is er in het souterrain voor ieder appartement een afsluitbare kast.

Het gebouw

Afgesloten voor onbevoegden

Het gebouw is afgesloten voor onbevoegden.  Bij de ingang hangt een elektronisch systeem waarmee bezoekers naar uw appartement kunnen bellen. Via de intercom met videofoon heeft u contact met uw bezoek, waarna u besluit of u de centrale voordeur opent. Bovendien is er camerabeveiliging bij de hoofdingang.

Post op de begane grond

De brievenbussen bevinden zich op de begane grond, aan weerskanten van de voordeur.

Huisdieren zijn welkom

Huisdieren zijn welkom zolang zij geen overlast veroorzaken.

Twee liften

Er zijn 2 liften in het gebouw.

Huismeester van Woonstede

Heeft u vragen of klachten over uw appartement, wilt u een logeerkamer huren of wilt u was- en droogmuntjes kopen voor de wasserette? Dan kunt u terecht bij de huismeester. Deze is in dienst van Woonstede en houdt iedere week een half uur spreekuur in de Aleidahof.

Voor dringende zaken buiten het spreekuur om, belt u rechtstreeks naar Woonstede. Denk bijvoorbeeld aan verzoeken tot reparatie.

Logeerkamers voor gasten

Bij De Timanshof, aan de overkant van de straat, zijn 3 logeerkamers die u kunt huren voor gasten. Hiervoor neemt u contact op met de coördinatoren bewonerszaken of met de huismeester.

Overige faciliteiten voor bewoners

In het souterrain van het gebouw vindt u een wasserette, een gemeenschappelijke fietsenstalling en er is de mogelijkheid om elektrische rolstoelen en scootmobielen te stallen en op te laden.

Verder heeft De Aleidahof een ontmoetingsruimte die tegelijk dienst doet als bibliotheek. Ook is er een hobbyruimte.

Parkeren op eigen terrein

Bij het gebouw is een eigen parkeerterrein.

Extra voorzieningen aan overkant straat

In De Timanshof, aan de overkant van de straat, is een Kniphoek. Hier kunt u terecht bij een gediplomeerde pedicure, een kapster en een fysiotherapeut. De fysiotherapeut houdt in de Kniphoek alleen spreekuur.

Dienstencentrum voor warme maaltijd

Aan de overkant van de straat, naast De Timanshof, ligt De Broek-Akker. Dit is een dienstencentrum voor senioren, dat onder Malkander-Ede valt. Ook bewoners van De Aleidahof kunnen hier terecht voor activiteiten en cursussen of om anderen te ontmoeten.

U kunt hier ook, tegen vergoeding, een warme maaltijd eten: iedere dag behalve zaterdag, om 12.00 uur.

Verder biedt het dienstencentrum allerlei vormen van dienstverlening op het gebied van welzijn.

Huurprijzen en servicekosten per 1 juli 2024

Tweekamerappartement, type E: 

€ 615,57

Driekamerappartement, type B, C en D:

€ 747,03 tot € 880,00

Vierkamerappartement, type A:

€ 909,39 tot € 915,74

Maandelijks bijkomende kosten:

€ 88,86

Niet inbegrepen bij deze prijzen:

De kosten van elektra, verwarming en water. Deze moet u dus zelf betalen.