De Timanshof

Felgekleurde panelen en balkonafscheidingen vol witte bloemen. Daaraan is de Timanshof van verre te herkennen. Het wooncomplex ligt aan de rand van Bennekom, op loopafstand van het centrum. Aan de achterkant van het gebouw is een groene oase: een ruime tuin met aan de randen volop struiken en bomen met een grote vijver. Hier is ook een prieel waar iedere bewoner even kan zitten of zelfs picknicken.

De Timanshof is als eerste van de 3 wooncomplexen neergezet, in 1974. Hier woont u in een van de 103 identieke tweekamerappartementen, die verdeeld zijn over 4 woonlagen.

Extra voorzieningen

Uiteraard zijn er de standaardvoorzieningen als keuken en badkamer. Daarnaast heeft ieder appartement een intercom met videofoon. Daarmee kunt u bezoekers al zien en spreken voordat u ze toelaat tot het gebouw. Bovendien is een abonnement op personenalarmering makkelijk te regelen. Seniorenhuisvesting heeft hiervoor afspraken met Opella in combinatie met de ZorgCentrale.

Hieronder vindt u de details over de appartementen en de voorzieningen. U kunt deze informatie ook downloaden via deze pdf.

De appartementen

 

De appartementen zijn zo’n 63 m2 groot met een woonkamer, een open keuken, een slaapkamer en een badkamer. Ook is er een berging van ongeveer 2 m2. Hier vindt u via bijgaande plattegrond de details over de afmetingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ieder appartement heeft een eigen balkon of terras. De ramen bestaan uit dubbel glas.

De appartementen zijn voorzien van radiatoren die zijn aangesloten op het centrale verwarmingssysteem. Bovendien zijn ze voorzien van individuele meters, zodat u uitsluitend voor uw eigen verwarming betaalt. Met de thermostatische kraan is de temperatuur in het appartement te regelen. De toevoer van warm water komt via een centrale warmwatervoorziening.

Personenalarmering

Niet standaard, maar wel makkelijk te regelen is een abonnement op personenalarmering. Daarmee roept u in geval van nood heel snel hulp in. U moet hiervoor wel een vaste telefoonaansluiting hebben.

Seniorenhuisvesting ‘Zuid-Veluwe’ betaalt eenmalig de aansluitkosten en de abonnementskosten. Wanneer u van provider verandert komen de aansluitkosten wel voor uw rekening. Voor deze voorziening heeft Seniorenhuisvesting ‘Zuid-Veluwe’ afspraken gemaakt met
Opella in combinatie met de ZorgCentrale. De alarmering werkt 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Wilt u hiervoor in aanmerking komen, neem dan contact op met de coördinatoren bewonerszaken.

Elektrisch koken in de keuken

De keuken is voorzien van een basiskeukenblok; het originele keukenblok is standaard voorzien van een elektrisch fornuis met een afzuigkap. Er is de mogelijkheid om een vaatwasser aan te sluiten, een koelkast en een magnetron.

Badkamer met douche

In de badkamer is een douche, een toilet en een wastafel. Hier zit een aansluitpunt voor de wasmachine.

Fietsenstalling en oplaadplaats voor rolstoelen

Op de begane grond is een fietsenstalling, die verdeeld is in 4 ruimtes. Iedere bewoner met een fiets krijgt een eigen plek toegewezen. Daarnaast is er de mogelijkheid om elektrische rolstoelen en scootmobielen te stallen en op te laden.

Het gebouw

Het gebouw is afgesloten voor onbevoegden. In de centrale hal hangt een elektronisch systeem waarmee bezoekers naar uw appartement kunnen bellen. Via de intercom heeft u contact, waarna u besluit of u de centrale voordeur opent. Bovendien is er camerabeveiliging bij de hoofdingang.

Post op de begane grond

De brievenbussen bevinden zich op de begane grond.

Huisdieren welkom

Huisdieren zijn welkom zolang zij geen overlast veroorzaken.

Twee liften

Er zijn 2 liften in het gebouw.

Huismeester van Woonstede

Heeft u vragen of klachten over uw appartement, wilt u een logeerkamer huren of wilt u was- en droogmuntjes kopen voor de wasserette? Dan kunt u terecht bij de huismeester. Deze is in dienst van Woonstede en houdt iedere week een half uur spreekuur.

Voor dringende verzoeken tot reparatie buiten het spreekuur om, belt u rechtstreeks naar Woonstede.

Logeerkamers voor gasten

De Timanshof heeft 3 logeerkamers die u kunt huren voor gasten. Neem hiervoor contact op met de coördinatoren bewonerszaken of met de huismeester.

Overige faciliteiten voor bewoners

In het gebouw is een wasserette, een biljartkamer en een bibliotheek.

Bewoners ontmoeten elkaar in de ontmoetingsruimte, de Boekelozaal. Hier is bijvoorbeeld dagelijks gezamenlijk koffie drinken en ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd.

Extra voorzieningen

In de Kniphoek is een gediplomeerde pedicure, een kapster en een fysiotherapeut. De fysiotherapeut houdt in de Kniphoek alleen spreekuur.

Een eigen parkeerterrein

De Timanshof heeft een eigen parkeerterrein waar u een eigen parkeerplaats kunt huren. Neem daarvoor contact op met de coördinatoren bewonerszaken.

Dienstencentrum voor warme maaltijd

Direct naast De Timanshof ligt De Broek-Akker. Dit is een dienstencentrum voor ouderen, dat onder Malkander-Ede valt. Ook bewoners van De Timanshof kunnen bij de Broek-Akker terecht voor activiteiten en cursussen of om anderen te ontmoeten.

Tegen vergoeding is hier een warme maaltijd te eten: iedere dag behalve zaterdag, om 12.00 uur.

Verder biedt het dienstencentrum allerlei vormen van dienstverlening op het gebied van welzijn.

Huurprijzen en Servicekosten per 1 juli 2019

Tweekamerappartement:

€ 506,34 tot € 600,57

Maandelijks bijkomende kosten:

€ 107,61 tot € 157,61 afhankelijk van stookgedrag

De Timanshof heeft zonnepanelen op het dak, waardoor de gemeenschappelijke elektrische voorzieningen gunstig uitvallen.