De Roosebrink

Pal boven de ruime ingang staat het: de Roosebrink. Dit seniorencomplex ligt tegen het centrum van Wageningen aan en is tegelijkertijd een oord van rust. Statig ligt het gebouw naast een kruispunt van wegen, met aan de achterkant een beschutte en ruime tuin, omzoomd door struiken en bomen en met een grote vijver in het midden.

De Roosebrink is het tweede complex dat Seniorenhuisvesting ‘Zuid-Veluwe’ heeft neergezet, in 1990. Het gebouw heeft 6 woonlagen met in totaal 88 appartementen. Hiervan hebben 67 appartementen 2 kamers en 21 appartementen hebben 3 kamers.

Uiteraard heeft u hier standaardvoorzieningen als keuken en badkamer. Daarnaast heeft ieder appartement een intercom met videofoon. Daarmee kunt u bezoekers al zien en spreken voordat u ze toelaat tot het gebouw.

Hieronder vindt u de details over de appartementen en de voorzieningen. U kunt deze informatie via deze link downloaden.

De appartementen

De appartementen zijn tussen de 39 m2 tot 57 m2 groot, met een woonkamer, open keuken, badkamer en 1 of 2 slaapkamers. De afmetingen en de indeling van de verschillende appartementen vindt u via deze link de verschillende plattegronden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ieder appartement heeft een eigen balkon of terras. De ramen bestaan uit dubbel glas.

De appartementen worden verwarmd door radiatoren met een thermostatische kraan, die zijn aangesloten op het centrale verwarmingssysteem. Via een eigen meter wordt uw verbruik verrekend.

Elektrisch koken in de keuken

De keuken is voorzien van een standaard keukenblok. Hier is een aansluiting voor een elektrisch fornuis of elektrische kookplaat, een vaatwasser, een koelkast en een magnetron.

Boiler voor warm water in de badkamer

De badkamer is ingericht met een douche, een toilet, een wastafel en een boiler van 80 liter. De aansluiting voor een wasmachine zit hier.

Fietsenberging en opbergkast

Bij ieder appartement zit een berging, waar twee fietsen in passen. Waar die zit verschilt per appartement. Er zijn er op de begane grond en in het souterrain. Daarnaast is er bij het appartement zelf ook een opbergkast/berging. De grootte en de ligging hiervan is te zien op de plattegrond.

Het gebouw

Het gebouw is afgesloten voor onbevoegden. Voor de ingang hangt een elektronisch systeem waarmee bezoekers naar een appartement kunnen bellen. Via de intercom met videofoon kunt u horen en zien wie er is en de centrale voordeur openen. Bovendien is er camerabeveiliging bij de hoofdingang.

Post op de begane grond

De brievenbussen bevinden zich op de begane grond.

Huisdieren zijn welkom

Huisdieren zijn welkom zolang zij geen overlast veroorzaken.

Twee liften

Er zijn 2 liften in het gebouw.

Huismeester van Woonstede

Heeft u vragen of klachten over uw appartement, wilt u een logeerkamer huren of wilt u was- en droogmuntjes kopen voor de wasserette? Dan kunt u terecht bij de huismeester. Deze is in dienst van Woonstede en houdt iedere week een half uur spreekuur.

Voor dringende zaken buiten het spreekuur om, belt u rechtstreeks naar Woonstede. Denk bijvoorbeeld aan verzoeken tot reparatie.

Logeerkamers voor gasten


Er zijn 4 logeerkamers die u kunt huren voor gasten. Neem hiervoor contact op met  de huismeester of de coördinatoren bewonerszaken.

Overige faciliteiten voor bewoners

In het gebouw is een wasserette, een fietsenstalling en een scootmobielruimte aanwezig waar een beperkt aantal extra fietsen, elektrische rolstoelen en scootmobielen gestald kunnen worden. Per plaats wordt door Woonstede een huurcontract afgesloten.

Bewoners ontmoeten elkaar in de recreatiezaal. Verder is er een fitnessruimte, een knutselruimte en een bibliotheek die ook dienst doet als vergaderruimte.

Parkeren op terrein van de gemeente

Tegenover het gebouw op het Olympiaplein is een parkeerterrein. Het is hier betaald parkeren, waarbij het eerste uur gratis is. U kunt hiervoor een parkeervergunning aanschaffen via de gemeente Wageningen.
Huurprijzen en Servicekosten per 1 juli 2024

Tweekamerappartement:

€ 591,02 tot € 636,08

Driekamerappartement:

€ 649,39 tot € 718,60

Maandelijks bijkomende kosten, ook wel servicekosten genoemd

€ 75,11 inclusief gebruik van water

Verwarmingskosten, zitten ook in de servicekosten

€ 55 tot € 160, of zelf meer.

Huur van een scootmobielplaats of van een extra electrische plaats, inclusief stroom

€ 8,21

De kosten van verwarming kunnen variëren, afhankelijk van stookgedrag.